Bardzo wygodną przestrzeń hotelową dopełnia strefa relaksu Wellness & Fitness i interesująco zróżnicowane punkty gastronomiczne. Klasycznie elegancka Restauracja Polska funkcjonuje w symbiozie z casualową restauracją Mirage i oryginalnym klubem Aviator Bar & Lounge. „Wisienką na torcie” jest atelier deserów doskonałych i urocza kawiarnia – Czekolada Café.
Zarówno goście prywatni, jak i biznesowi doceniają komfort wypoczynku i relaksu we wnętrzach inspirowanych historią lotnictwa, przestrzeń do pracy, prowadzenia eventów i niekonwencjonalnych pokazów. Wiele możliwości w jednym miejscu jest odpowiedzią na potrzeby współczesności. Choć obiekt jest duży – 264 przestronnych pokoi z ergonomicznymi łóżkami, 16 sal konferencyjnych, 2 restauracje, czekoladziarnia, 2 bary, strefa Wellness & Fitness – zachowuje kameralność i indywidualne podejście do gości.

Ważny wyróżnik hotelu stanowi rozwijanie własnej kuchni, która jest doceniana zarówno przez gości, jak i specjalistów za czystość smaku, przestrzeganie zasad dobrego żywienia i stosowanie innowacyjnych technik. Potrawy z autorskiego portfolio szefów przygotowywane z najlepszych składników, mięsa i ryby z hotelowej wędzarni, owoce morza, ciasta i desery sezonowe, wyroby cukiernicze na bazie czekolady Callebaut stały się rozpoznawalne nie tylko w Warszawie. Brian Tracy – tak, tak, TEN Brian Tracy – kaczkę podawaną w Restauracji Polskiej ocenił jako najlepszą, jaką kiedykolwiek jadł. Wyroby cukiernicze mistrza Czekolada Café zyskały uznanie w oczach gości, a także autorytetów jako niekwestionowane dzieła nowoczesnego cukiernictwa. Świadczą o tym liczne nagrody, w tym: Best Pastry Chef 2016 czy Sweets & Coffee Awards 2016. Tajemnice czekolady przybliżamy poprzez pyszne i przepiękne w formie produkty gotowe, a także podczas realizowanych na zamówienie warsztatów czekoladowych emanujących słodyczą i radością życia. Piękne wnętrza i wysmakowane jedzenie, z wykorzystaniem stacji live cooking, dodają wartości i stanowią wartościową oprawę ważnych momentów i spotkań gości Airport Hotel Okęcie.

Zespół pasjonatów stale kształtujących wyjątkowość Airport Hotel Okęcie troszczy się o komfort i budowanie długoterminowych relacji. Hotel doskonali się w oparciu o opinie gości oraz ponadczasowe wartości firmy, jak: najwyższa jakość, gościnność, elegancja, klasa. One, wraz z ujmującą grzecznością, sprawną obsługą i empatyczną koncentracją na zaspokojeniu potrzeb gości, stanowią rdzeń marki i gwarancję w relacjach z Airport Hotel Okęcie.

Sprawny, kompetentny zespół Airport Hotel Okęcie z empatią i elastycznością otacza gości troską 360○, szanując to, że każdy jest inny. Szczodrym potwierdzeniem wartości przyjętego sposobu działania jest rok 2016. Lojalność gości, mnóstwo pozytywnych opinii potwierdzających jakość miejsca, a zwłaszcza zaangażowanie zespołu, oraz zdobyte wyróżnienia opisują z zewnątrz wyróżniające się aspekty oferty:
- Gault & Millau 2017 – rekomendacja dla Restauracji Polskiej: „kuchni polska/ elegancka”
- Certyfikat Partnera Honorowego na 2017 rok Polskiego Stowarzyszenia Konsultantów Ślubnych oraz Wedding Show Agnieszka Hyży
- Super Star Awards 2016 w konkursie Hotel Brand Awards, kat. City Business
- Best Pastry Chef 2016 za polski deser regionalny
- Sweets & Coffee 2016 – I miejsce i tytuł najlepszej cukierni działającej indywidualnie
- Certyfikat Jakości Trip Advisor 2016
Zapraszamy!