Anna Cichoń: Restauracja Appasionata

Właścicielka Restauracji Appassionata w Radzionkowie w województwie śląskim (okolice Katowic)

Anna Cichoń

Dyrektor ekonomiczny dużej firmy produkcyjno-handlowej. Posiada wykształcenie wyższe techniczne, ukończyła średnią szkołę muzyczną. Przez okres kilku lat organizowała międzynarodowe zawody ujeżdżeniowe oraz zajmowała się pracą klubu jeździeckiego.

Od dwóch lat jej pasją jest prowadzenie Restauracji Appassionata, w której łączy pasje szefa kuchni do gotowania i swoją pasję do muzyki. Oprócz wysokich walorów kulinarnych (2 widelce w konkursie 100 Poland Best Restaurants i 2 czapki w przewodniku Gault Millau) restauracja jest miejscem koncertów muzycznych. Do tej pory gościła m.in. Alicję Majewską, Zbigniewa Wodeckiego, Grzegorza Turnaua , Edytę Gepert czy solistów Orkiestry Wiedeńskiej.

Zainteresowania: muzyka klasyczna, jazda konna, ujeżdżenie 

restauracja appasionataO firmie: Restauracja Appassionata działa od ponad 2 lat. Organizuje przyjęcia okolicznościowe, spotkania biznesowe, szkolenia, wesela i komunie. Szczególny nacisk skierowany jest na obsługę klienta la carte. Oferujemy gościom kuchnię degustacyjną. Organizujemy specjalne spotkania między innymi kolację w ciemnościach, podczas której możliwości kulinarne szefa kuchni zaskakują gości.

Dla dorosłych i dzieci organizujemy warsztaty kulinarne. W kwietniu nastąpi inauguracja działalności Akademii Wina kolacją z degustacja wina węgierskiego.

Cykliczne odbywają się koncerty z cyklu Muzyczne Pasje. Współpracujemy ze szkołami gastronomicznymi organizując warsztaty kulinarne.

Kontakt: www.appassionata.com.pl